tirsdag 18. mai 2010

Kompetanseutvikling hos Tine Meierier

I artikkelen "Jeg var ikke bevisst på kommunikasjon" (DN, 19.05.2008) stod det om Kristine Tauland, ansatt ved Tines hovedkontor i Oslo. Hun hadde gått lei jobben før hun "fikk ny giv på lederkurs" arrangert av Tine for interne deltakere.

Tines nye talentutviklingsprogram, Talenter i vekst, gikk ut på finne frem individuelle styrker og egenskaper hos hver ansatt og utvikle disse. Denne type kompetanseutvikling Tine arrangerte var virkelig vellykket for Kristin Tauland: Hun hadde egentlig lyst til å utvikle seg videre som økonom, da hun fant ut at hennes egentlige talent var innenfor mennesker (coachingutdannelse) - noe hun ikke hadde tenkt på en gang. Siden hun fikk hjelp til å finne ut av hvilke egenskaper/talenter hun hadde, fikk Tine mer ut av Kristine Taulund, og hun har også mer hun kan gi til Tine som ansatt. Slik er det en vinn/vinn situasjon: Tine får gode arbeidsressurser og Taulund føler hun gjør en god jobb samt trivselen på jobben har øket for henne.

Kompetanseutvikling kan man enkelt si er videreutvikling og oppdatering av kompetansen en medarbeider allerede har. Tine ville utvikle lederkompetansen til 16 ansatte. Dette var for å sikre seg gode medarbeidere som har interesse og oversikt over arbeidskultur og - miljø. Etter at Talenter i vekst var fullført, har ikke bare Tine 16 "nye" medarbeidere, men disse medarbeiderne har økt trivsel på jobb sammen med den nye/økte kunnskapen både om lederskap, men også om seg selv.
........
Kilder:
-Næringsliv - Økonomi og ledelse, Dalefag 2008
-DN, http://www.dn.no/karriere/article1400899.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar